20120503

Flugten fra hverdagslivet - Claus Bech-Danielsen taler omsommerhusets fordele med Poul Friis.- DR P1

Flugten fra hverdagslivet
Vi laver kun det vi har lyst til i sommerhuset. Det har traditionelt været et frirum for overklassen og middelklassen, men sommerhusene ligner mere og mere vores almindelige boliger.
- Claus Bech-Danielsen taler om sommerhusets fordele med Poul Friis.

Flugten fra hverdagslivet 
P1 Formiddag 03. maj 2012 kl. 09:10 på P1
Hør udsendelsen (51:00) - linkI sommerhuset laver vi kun det vi har lyst til, siger centerleder ved Center for Boligforskning, Claus Bech-Danielsen.
Sommerhuset er stedet, vi tager hen for at slappe af, komme tæt på naturen og være sammen med venner og familie på en anden måde end i dagligdagen.
Danskernes holdninger til sommerhuset afspejler sig i arkitekturen og indretningen, men moderniteten har gjort sit indtog i sommerhuset med bekvemmeligheder som opvaskemaskine, fjernstyrede varmepumper og internet.

Sommerhuset og parcelhuset ligner mere og mere hinanden, og forskellen på det ene og det andet sted ligger mere i det mentale.
- Når man skal koge helt ned hvad det er folk tager i sommerhuset for, så er det en slags parallelt liv - man er en anden, når man er i sommerhuset. Det er det der gør, at man kan koble fra og stresse af, fordi man tager en anden kåbe på.
- Du går ikke ud på græsplænen om morgenen med slåbrok og morgenhår i dit parcelhus, men det gør du ude i sommerhuset, fordi naboen gør akkurat det samme, så her er det tilladt. Du lægger parcelhusets konventioner fra dig - reglerne og rollerne er simplethen nogle andre, siger Claus Bech-Danielsen.